Bij het zien van een newborn word ik geraakt, iedere keer weer. Een prachtig nieuw klein mensje, zo mooi en puur. Het grootste wonder in de wereld. Newbornfotografie is echt het allermooiste en liefste wat ik als fotograaf mag doen.

De eerste dagen van jullie pasgeboren wondertje bleven jullie als nieuwe ouders in een roes van liefde en geluk. Deze eerste, prille levensfase is zo kort en ook zo voorbij. De kleine vingertjes en teentjes, het heerlijke zachte babyhuidje, de typische foetushouding van een pasgeboren baby, die ze de eerste tijd nog zo fijn vinden om in te liggen. De prachtige, onbedoelde grimassen, waar we allemaal zo dol op zijn…..
Dit alles leg ik heel graag, en met heel mijn hart, voor jullie vast in een newborn reportage. Zo worden het herinneringen die tastbaar zijn gemaakt en die je voor altijd zult koesteren.

Ik ga uiterst voorzichtig en zorgvuldig met jullie wondertje om en fotografeer baby’s zoals ze zijn. De baby bepaalt het tempo en hoe de shoot verloopt en onmogelijke poses doe ik niet. Natuurlijk worden er niet alleen foto’s gemaakt van de baby, maar zeker ook met de trotse ouders en eventuele oudere broertjes of zusjes.

Een Lifestyle newbornreportage wordt gemaakt na de kraamtijd en meestal ook na de zogenaamde ‘regeldagen’. Maar soms gaat het na de eerste week na de geboorte van de kleine al zo goed met mama en de baby, dat de shoot dan al gemaakt kan worden. Lifestyle Newbornfotografie is een pure vorm van fotografie, waarin de baby’tjes meestal slapend, en in alle rust door mij gefotografeerd worden. Lifestyle fotografie is het fotograferen van hoe jullie als nieuw gezin zijn. Niet of nauwelijks geposeerd, lekker jullie zelf zijn en genieten van elkaar en het nieuwe mensje in jullie leven. 

Het fijne van een Lifestyle fotoshoot is, dat je lekker in je eigen huis kunt blijven, waar de baby zich het prettigst voelt. Dan wordt zo’n fotoshoot heel rustig, ongedwongen en ontspannen. Ik heb vaak teruggekregen van ouders, dat ze het een heerlijke tijd vonden in de uren dat ik bij hen was. Een mooier compliment kan ik niet krijgen.

Is de baby de newbornfase voorbij, ook dan is het laten maken van een babyreportage een prachtig aandenken voor later. Of ze alleen nog maar kunnen liggen, of al kunnen zitten, iedere fase van de babytijd is een prachtige tijd voor een fotoreportage. 

Mijn babyplan is momenteel erg populair. En dat snap ik wel. Hoe leuk is het om in het eerste levensjaar 4 keer een mooie fotoshoot te laten maken en zo de ontwikkeling van je kindje van baby naar peuter terug te zien in foto’s. Van alleen nog op de rug kunnen liggen, naar op de buik, kunnen zitten en zo steeds zelfstandiger worden naar staan en mogelijk zelfs al lopen. De shoots worden gemaakt bij 3, 6, 9 en 12 maanden.

De reacties van de mensen die inmiddels hebben meegedaan aan het babyplan zijn alleen maar enthousiast, en daar word ik dan weer heel erg blij van! 

Borstvoedingshoot:

Borstvoeding kunnen geven is niet voor iedereen weggelegd en veel moeders realiseren zich dat heel goed. De voedingen zijn momenten voor jou en je baby. Hoe mooi is het om eens een voeding te laten fotograferen tijdens en borstvoedingsshoot. Gewoon lekker bij jou thuis natuurlijk en gewoon lekker doen wat je altijd doet met een voeding. Of het wat specialer maken, bijvoorbeeld door het aandoen van een mooie jurk van mij, samen met de baby liggend op bed of ‘nonchalant’ in de keuken omdat het leven soms ook doorgaat tijdens de voeding. Onder deze link vind je een voorbeeldfoto, maar meer foto’s vind je in mijn portfolio Lifestyle Newborns, zodat je een indruk kan krijgen, hoe een shoot kan zijn. Maar ik sta altijd open voor andere ideeën!

Heb je interesse in deze speciale fotoshoot, stuur me gerust, vrijblijvend, via het contactformulier een mailtje om je wensen te bespreken.