Bij het zien van een newborn word ik geraakt, iedere keer weer. Een prachtig nieuw klein mensje, zo mooi en puur. Het grootste wonder in de wereld. Newbornfotografie is echt het allermooiste en liefste wat ik als fotograaf mag doen.

De eerste dagen van jullie pasgeboren wondertje bleven jullie als nieuwe ouders in een roes van liefde en geluk. Deze eerste, prille levensdagen zijn zo kort en zo voorbij. De kleine vingertjes en teentjes, het heerlijke zachte babyhuidje, de typische foetushouding van een pasgeboren baby die ze de eerste tijd nog zo fijn vinden om in te liggen. De prachtige, onbedoelde grimassen waar we allemaal zo dol op zijn…..
Dit alles leg ik heel graag, en met heel mijn hart, voor jullie vast in een newborn reportage. Zo worden het herinneringen die tastbaar zijn gemaakt en die je voor altijd zult koesteren.

Ik ga uiterst voorzichtig en zorgvuldig met deze wondertjes om en fotografeer baby’s zoals ze zijn. De baby bepaalt het tempo en hoe de shoot verloopt en onmogelijke poses doe ik niet. Natuurlijk worden er niet alleen foto’s gemaakt van de baby, maar zeker ook met de trotse ouders en eventuele oudere broertjes of zusjes.

Een newbornreportage wordt gemaakt tussen, ongeveer, de 5e en 20e dag na de geboorte. Newbornfotografie is een pure vorm van fotografie, waarin de baby’tjes meestal slapend, en in alle rust door mij gefotografeerd worden. De reportage kan gemaakt worden in mijn sfeervolle, en lekker warme, studio gemaakt worden, maar het kan ook bij jou thuis als Lifestyle Newborn reportage. Niet of nauwelijks geposeerd, lekker jullie zelf zijn en genieten van elkaar en het nieuwe mensje in jullie leven. 

Is de baby de newbornfase voorbij, ook dan is het laten maken van een babyreportage een prachtig aandenken voor later. Of ze alleen nog maar kunnen liggen, of al kunnen zitten, iedere fase van de babytijd is een prachtige tijd voor een fotoreportage. 

Mijn babyplan is momenteel erg populair. En dat snap ik wel. Hoe leuk is het om in het eerste levensjaar 4 keer een mooie fotoshoot te laten maken en zo de ontwikkeling van je kindje van baby naar peuter terug te zien in foto’s. Van alleen nog op de rug kunnen liggen, naar op de buik, kunnen zitten en zo steeds zelfstandiger worden naar staan en mogelijk zelfs al lopen. De shoots worden gemaakt bij 3, 6, 9 en 12 maanden.

De reacties van de mensen die inmiddels hebben meegedaan aan het babyplan zijn alleen maar enthousiast, en daar word ik dan weer heel erg blij van!